Winter

Sneeuwbloem Atelier Lindelicht

 • Beschrijving
Lila/blauw/wit sprookjesvilt en effen wit vilt. Het kapje wordt afgewerkt met facetgeslepen druppeltjes in paars en helder. Facet geslepen lila kralen en kleine heldere kraaltjes. Alle kralen zijn van glas. De sneeuwbloem is een fantasiebloem en afgeleid van de bevroren ijsbloemen op de ramen. De bladeren worden opgevuld met wol: zoals een dikke sneeuwlaag.

Deco kado tasje winter Yule’s dolls and decoration

 • Beschrijving

Dit leuke kleine deco kado tasje is geheel gemaakt van vilt, geschikt om zomaar te geven, te vullen met bijv. een lekker zeepje, lavendel, of als je eens geld wilt geven aan de jarige..

Het werkpakketje incl. patroontje en garen

`t Huske Atelier Anke

 • Beschrijving

`t Huske is eigenlijk  “it húske”. Vóór de komst van het watercloset, de wc.
It húske was meestal een houten huisje en voor sommige rijkere boeren en inwoners een huisje van steen. De zitting was meestal van hout met een rond gat erin, boven de beerput of sloot. De andere húskes  die niet gebouwd waren boven de beerput of sloot, hadden onder het gat een ton of emmer staan. ......

Om het schaatstafereel compleet te maken mocht `t Huske in de winter serie zeer zeker niet ontbreken.  Wat is nog leuker om `t Huske ook te laten gebruiken.
Abke wilde wel na al het schaatsen, chocomel drinken en koek happen plaats nemen…...
…..en laten zien hoe lekker het zit……

De kaarsenmaakster uit Marken Atelier Anke

 • Beschrijving
De kaarsenmaakster uit Marken is een parmantig dametje die het oude ambacht goed beheerst. Uit de wijde omtrek komen de mensen bij haar de kaarsen bestellen en ophalen....

De Koek en Zopie Anke

 • Beschrijving

Kenmerkend voor de ijskoude winterdagen is het Nederlandse fenomeen "Koek en Zopie".
De naam Koek en Zopie wordt vooral gebruikt voor de drank en het voedsel die tijdens de schaatsperiodes verkocht wordt.
Zopie komt van soope en dat betekend borreltje. Vroeger werd er nogal wat alcohol genuttigd op het ijs.....
In de 17e tot en met de 19e eeuw bestond zopie uit een mengsel van bockbier en rum.
Aan dit mengsel werden eieren, kaneel en kruidnagelen toegevoegd en vervolgens werd het mengsel opgewarmd, de zopie. In de 20e eeuw werd er in de Koek en Zopie kraam vaak ook warme chocoademelk, snert en koek voor de liefhebbers te koop aangeboden.
Het pakket bevat ale materialen!! Het is een heel groot pakket met super veel vilt zoals het mooie gemêleerde 100% wolvilt, het bewerkte vilt en echt alle andere materialen. De beschrijving is voorzien van twee mooie kleurenfoto`s. Tevens is het pakket ook aangevuld om het in een kerstsfeer met de kerstguirlandes te maken!!

de Winterhanger Atelier Tintangel

 • Beschrijving
Dit is een eenvoudig te maken hanger met ster, twee kaboutertjes en een wit besneeuwde boom.

De Wolkenwagen Atelier Tintangel

 • Beschrijving
Het vliegende paardje scheert met zijn wolkenwagen langs de hemel. Het elfje in de wagen strooit rijkelijk met sneeuw.Lief pakketje en eenvoudig te maken. Het elfje heeft een houten kraal als hoofdje. Prachtige zachte witte merino wol vormt de basis voor de sneeuwbui. De Wolkenwagen is van Paardensnuit tot en met de bui achteraan de wagen ongeveer 30 cm lang.

De Wolkenwoning Atelier Tintangel

 • Beschrijving
Een fraai staaltje vilt  architectuur, met een prachtig gedraaid dak. Onder aan deze woning hangen mooie matte kralen in drie tinten. Deze kralen zitten uiteraard in het pakket. Er is een duidelijke werkbeschrijving bijgevoegd, zodat het dak geen problemen gaat opleveren. De wolkenwoning is zonder lint en kralen 20 cm hoog.

Drie ijspegeltjes Atelier de Oase

 • Beschrijving
Drie leuke popjes van 7 cm groot in effen wit vilt. Te gebruiken als uitbreidings-setje bij lampenkapje Winter of los hangend aan een draadje boven de seizoenstafel/voor het raam..

Elfstedentochthanger Pippilotta

 • Beschrijving
Een geplastificeerde vlag van Friesland, een schaatsmuts, een silhouet van een eenzame schaatser op de Friese meren, het Elfstedentocht kruisje en twee schattige vilten schaatsjes. Dit alles hangt aan een stuk raffia. De schaatsjes zijn 7.5 cm lang. En nu maar hopen dat de winter nog even aanhoudt.

Eric en Luna met sneeuwpop Anemoontje

 • Beschrijving
Eric en Luna zijn een sneeuwpop aan het maken, hij is bijna klaar. Eric houdt zijn hoedje vast terwijl Luna zijn hoofdje er op zet. Een leuk wintertafereeltje bij de straat en de besneeuwde boom.

Femke Anke

 • Beschrijving

Femke is de dame die de gastvrouw is van de Koek en Zopie kraam.
Femke geeft elke schaatser of liefhebber van het gladde ijs precies wat deze persoon wil. Of het nu chocolademelk, een koek of snert is, met veel liefde deelt zij dit uit. Genietend in haar kraam voorziet zij zo vele klanten van al haar lekkernijen.
Warm gekleed met haar jas en omslag is zij bestand tegen de gure vrieskoude. En als het te koud wordt, warmt zij zich snel bij de opgestookte potkachel op. Natuurlijk mogen ook de schaatsers die het te koud hebben gekregen zich bij de behaaglijke warmte zichzelf opwarmen. Natuurlijk kan Femke niet alleen bij de Koek en Zopie kraam neergezet worden. Bij elk ander winters tafereel zal Femke een blikvanger zijn en zal zij graag een mooi plekje willen hebben... Het pakkert bevat alle materialen zoals het gemêleerde 100% wolvilt, de wollen stof etc.  Femke is ongeveer 14 cm groot.

IJsbergen en Koude lucht Atelier Tintangel

 • Beschrijving
Van wit en ijsblauw sprookjesvilt wordt deze berg gemaakt. Het achterste deel is van extra dik vilt wat de gehele berg stevigheid geeft. De ijskristallen geven aan dat de lucht koud is. In het pakket zitten patroontjes voor 5 verschillende ijssterren. Ze zijn hier op een boog geplakt van aluminium. Een dergelijk strip aluminium haalt u eenvoudig bij de Doe-Het-Zelf zaak voor ongeveer 1,60 euro. Deze zit dus niet in het pakket. U kunt de ijskristallen natuurlijk ook aan mooie takken hangen boven de wintertafel. De IJsberg is 28 cm. lang en 19 cm. hoog. De IJsberg is geschikt als achtergrond voor vrijwel elk wintertafereel.

IJspegel Atelier Lindelicht

 • Beschrijving
Sprookjesvilt in ijsblauwe kleuren en effen wit wolvilt. De naden worden met zilverdraad gefestonneerd. Onderaan worden strengen blauwe kraaltjes en facetgeslepen doorzichtige glaskralen genaaid

IJspret moeder en dochter pop en plank

Magazijn opruiming !!!
 • Beschrijving
Een pop en plank pakket.

IJsprins & IJsprinses Atelier Tintangel

Opruiming
 • Beschrijving
Beiden zijn eenvoudig te maken rond de kleine houten popjes die in het pakket zitten.
Deze IJsprins en IJsprinses zijn de meest aangewezen bewoners van ons IJspaleis.

Ze zijn ongeveer 6 cm. groot.

IJsvlindertje het kleine atelier

Opruiming !!
 • Beschrijving
Ijsvlindertje ontworpen door Atelier Bloem, uitgebracht door het kleine atelier.

Kindje op slee Atelier Pippilotta

 • Beschrijving

Dit pakket is voor straks als de sneeuw ons land weer gaat bedekken. Een eenvoudig ontwerp met heerlijk Hollandse kleuren en versierd met een Fries hartje. Het sleetje zit in het pakket

Koningin IJs–Parel Anemoontje

Magazijn opruiming
 • Beschrijving
Als Koningin IJsparel haar belletje laat rinkelen begint het te sneeuwen. Mooie lieve IJs–koningin. De mantel van Koningin IJs–Parel is gemaakt van naaldvilt. In het pakket zit al het materiaal om deze mooi koning te maken inclusief de punchnaald.

Kris en Kristel Kristal Schatten van de Natuur

Magazijn opruiming
 • Beschrijving

Kris en Kristel Kristal zijn 2 popjes van resp. 12 en 10 cm hoog. Kleding moet worden gevilt maar de bijgeleverde wol is naaldvilt dus eenvoudig te vilten.

Misse en Mads Atelier Tintangel

Magazijn opruiming
 • Beschrijving
Misse en Mads zijn broer en zus. Ze zijn er helemaal op gekleed om er eens lekker op uit te trekken in de vers gevallen sneeuw. Speciaal voor dat doel hebben ze hun sneeuwschoenen aangetrokken. De anoraks en mutsen zijn gemaakt van prachtig ijsblauw sprookjesvilt. Zoals gewoonlijk treft u alle benodigde materialen aan in dit handwerkpakket. Wie zorgvuldig en zuinig weet om te gaan met het sprookjesvilt heeft voor dit ontwerp voldoende aan het grote lapje sprookjesvilt. Het kleine lapje is dan als het ware extra, dit kan dan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het maken van kleine rugzakjes voor onderweg. De beschrijving van dit extraatje treft u eveneens aan in dit pakket. Misse en Mads worden ongeveer 16 cm. groot.

Rendieren in het Bos Atelier Tintangel

 • Beschrijving
Eenvoudig maar grappig. De Rendieren hebben pootjes, staartjes en geweien van dunne stokjes. Die stokjes zoekt u zelf, stukjes van de beukenhaag zijn hiervoor heel geschikt. Ook de stammen van de bomen zijn stokjes, in dit geval iets dikker. Ook op de rendieren ziet u het sterretjes borduurwerk terug van de Winterwachter. In het pakket zit voldoende materiaal voor minimaal drie Rendieren en twee bomen. Leuk om ze zo aan een tak te hangen als zelfstandige kerstdecoratie, of hang ze los in de Kerstboom. De Rendieren zijn ongeveer 10 cm. groot.

Sleetje rijden pop en plank

Magazijn opruiming !!!
 • Beschrijving
De moeder is ongeveer 16 cm hoog, de dochter ongeveer 12 cm. Dit is een pakket.

Sneeuwpop Anemoontje

 • Beschrijving
Deze flinke sneeuwpop is gemaakt van lontwol en is ongeveer 18 cm hoog. Zijn hoed en sjaal zijn gemaakt van 100% wolvilt.

Sneeuwschavuit pop en plank

Magazijn opruiming !!!
 • Beschrijving
Een sneeuwschavuit is er al direct bij de eerste sneeuwvlok. Hij zorgt ervoor dat wanneer je onder een boom loopt er net toevallig een hoopje sneeuw je nek inschuift. Dit is een pakket.

Snowy de sneeuwman Atelier Tintangel

 • Beschrijving
De sneeuwpop van Tintangel die niet kan smelten. Snowy is eenvoudig te maken en heeft als grappig detail beentjes van stokvilt met stoere laarzen aan de voeten. De twee stukjes geruite stof geven het geheel net iets extra’s. Natuurlijk zit ook de bezem van Snowy in het pakket. Wanneer Snowy klaar is, is hij ongeveer 18 cm. groot.

Sterrenpopje Anemoontje

 • Beschrijving
Een schattig klein popje wat leuk staat op een kaars, als broche of als servetring.

Winter Icoon Pippilotta

 • Beschrijving

Een sereen winterlandschapje met de kleuren van de winter. Een eenzame sneeuwpop maakt het tafereel compleet.

Losse icoon is terug te vinden in de webwinkel bij Poppen maak materiaal, houten materialen.

Winterelf Pippilotta

 • Beschrijving
Een prachtige elf die vanuit een blaadjeshanger in het rond kijkt

Winterhangmatje Pippilotta

 • Beschrijving
Dit is een eenvoudig te maken pakketje. Maak een paar van deze hangmatjes en hang ze aan een tak. Zo heb je een compleet winterplaatje.

Winterhart Atelier Tintangel

 • Beschrijving

Geïnspireerd op berijpte blaadjes zoals je ze na een nachtvorst tegenkomt. Een eenvoudig te maken hart met vele blaadjes in ijzige tinten. Een kleine ijskabouter maakt het compleet. Het hart is 20 cm hoog. Leuk voor Kerst, maar kan eigenlijk de gehele winter een plekje voor het raam houden.

 

Winterkind Pippilotta

 • Beschrijving

Dit winterkind is versierd met 18 doorzichtige kralen en heeft een kroontje op.
Ze 11 cm hoog en roept meer inspiratie op. In de winter van 2012 zal dit ontwerp zeker een vervolg krijgen.

 

Wintervrouwke Yule's dolls and decoration

 • Beschrijving
Materiaalpakketje compleet met kraaltjes ( excl. naaigaren ) + patroonblad
 
Het past helemaal bij pakket Winterbolleke.

Wolkenronde pop en plank

Magazijn opruiming !!!
 • Beschrijving
Hoog in de wolken leven de wolkenkinderen. Ze spelen daar heerlijk. En als ze vallen dan vallen ze zacht. Deze twee meisjes rusten wat uit op hun wolkenkussentjes. Dit is een pakket.