Atelier Luus

Naast haar betoverende vak, kreeg atelier Luus ook kriebels om in haar vrije tijd meer te doen met ontwerpen, maar dan op een ander vlak. Een ietwat uit de hand gelopen zag in 2007 Atelier Luus het levenslicht.

De pakketjes van Atlier Luus bevatten:

 • Een nette en duidelijke beschrijving, eventueel met tekeningen
 • Alle materialen die je nodig hebt voor het maken van het pakket, uitzondert naaigaren en eventueel  karton
 • Puur wolvilt dat stevig is en niet gaat pluizen
 • Mooie verpakt en op de voorkant met kleurenfoto 

De patroonbladen van Atelier Luus bevatten:

 • Een mooie voorkant met kleurenfoto 
 • Een nette en duidelijke beschrijving, eventueel met tekeningen  

voorleesboekje hop de bijna paashaas Atelier Luus

 • Beschrijving

In samenwerking met StudioJoost.nl is er een prachtig boekje verschenen voor bij dit ondeugende paastrio! Natuurlijk een ultieme droom om een verhaal te hebben over je eigen hoofdpersonen, en die is gevangen in het verhaal ‘Hop de bijna Paashaas’. Een leuk (voor)leesverhaal voor kinderen, met allerlei onverwachte wendingen en grappige taferelen.
Het boekje is gratis bij een bestelling van de drie maakpakketten van Hop, Tok en Beh, maar ook los te bestellen.

OP = OP

Kelfje Rood Atelier Luus

 • Beschrijving

NIEUWE SOORT GEVONDEN: KELFJES

Latijnse naam: Kelfus Kabouternitus

Kelfjes zijn recentelijk ontdekt door wetenschappers in de diepe bossen van het Zwarte Woud. Een kelfje is een levensvorm die kleiner is dan een kabouter, de grootte heeft van een elfje, maar niet de kenmerken draagt van een elfje.
Deze kleine vriendjes, en voor Luus zijn het echt kleine vriendjes.  
Dit is de eerst kleine uitgave van Atelier Luus. Een pakketje bevatten alles om een Kelfje te maken, inclusief vulwol, chenilledraad, kraaltjes, lintjes, borduurgaren en natuurlijk dat leuke lieve hoedje.
Alles wordt geleverd in een mooi wit doosje met daarop, zoals je gewend bent van Luus, een leuke foto.

OP = OP

Catootje de Kerstegel Atelier Luus

 • Beschrijving

Zoals haar mannetje Carel een echte snoepkont is, zo is Catootje een echte ‘kraai’ en is dus gek op alle glimmers die in de kerstboom hangen. Waar Carel je boom leeg snoept, zal Catootje het niet na kunnen laten wat mooie balletjes uit de boom onder haar hesje te verstoppen! Pas dus maar goed op met dit duo!

Carel de Kerstegel Atelier Luus

 • Beschrijving

Dit kleine kerstegeltje is niet alleen een ware aanwinst voor bij de kerstboom, hij is ook een echte snoepkont. Net als Pieck de Kerstelf staat hij graag in de buurt van de kransjes en de zuurstokjes, dus mocht je boom ineens leger lijken op kerstochtend, dan is dat waarschijnlijk ook zo! Gelukkig kan zijn vrouw Catootje de boel in bedwang houden!

Muizenpret! Moos Atelier Luus

 • Beschrijving

Moos is een beetje lome, trage muis, de naam zegt het al een beetje: Moos is een echte ‘moos’. Hij is ook gelijk de meest knuffelbare van de drie, en volgt Mic en Mak waar ze gaan, om hier en daar ook even een tukkie te doen! De kans dus dat je Moos tegenkomt is erg groot!

Pieck de Kerstelf Atelier Luus

 • Beschrijving
In het patronenboekje zijn de patronen opgenomen van Pieck de Kerstelf, Twinkelaar, de Zuurstok en de Kerstsok. patroon grote pop: 50 cm en het patroon van de kleine pop: 20 cm het patroon van het zuurstokje: 20 cm, patroon kerstsok: 30 cm

Willi Boekenwurm en Vuur Vlieg Atelier Luus

 • Beschrijving
In het patronenboekje zijn de patronen opgenomen van Willi Boekenwurm, Vuur Vlieg, Leesboek en Standaard. patroon grote pop: 50 cm, patroon kleine pop: 15 cm