Atelier Floppie en Doppie

Atelier Floppie en Doppie is een ‘uit de hand gelopen’ hobby, haar eerste pop maakte ze toen ze 12 jaar was.
Floppie en Doppie brengt patroonbladen uit van figuren, poppen en kabouters.

Dit atelier brengt poppen en jaartafelfiguren uit onder de naam “Floppie en Doppie”.
De figuren, poppen en kabouters worden gemaakt van natuurlijke materialen met hoofd, hart en handen.

Speeldoospopje Floppie en Doppie

  • Beschrijving
Voor het liefste kindje het liefste wiegelied verpakt in een lief popje van 22 cm. groot. Er moet een hoofdje gemaakt worden, de rest van het lijfje is simpel te maken. Dit is een werkblad.

De jaargetijdenboom Floppie en Doppie

  • Beschrijving

De jaargetijdenboom is gemaakt van sprookjesvilt en ongeveer 25 cm. hoog. Het is een basisstuk op uw jaartafel omdat het hele jaar door de bladertooi en kleur aangepast kan worden aan het seizoen. Ook kunnen er mbv. bijenwas appels of kersjes in gehangen worden. Kleine kabouters en diertjes voelen zich ook erg thuis rondom. Dit is een patroonblad.

 

Sint Janvuur en het Vuurvolkje Floppie en Doppie

  • Beschrijving
Het begin van de zomer komt dichterbij. De zon bereikt haar hoogste punt en voor je het weet overstraalt zij de aarde met haar felle gloed. We hebben er in de afgelopen weken al van kunnen proeven ! Het lange licht van de dag heeft de duisternis van de nacht nagenoeg verdrongen. Het is weer tijd voor het jaarlijkse Sint Jans feest. Dit is een patroonblad

Wortelkindjes Floppie en Doppie

  • Beschrijving
Een werkboek vol brei- en naaiplezier!
In het boek staan breibeschrijvingen voor verschillende wortelkindjes. Ook staat er een beschrijving in voor een gebreid sneeuwbalmeisje en een genaaid omkeer-popje. Met een duidelijke beschrijving. Het kost enige ervaring om de popjes te maken

Elfendans Floppie en Doppie

  • Beschrijving
Met dit patroonblad maakt u vier elfjes die hand in hand dansen. Zo kun je ze dansend vinden rond een waxine lichtje of spontaan ergens op de seizoenstafel.