Jit Design

D.I.Y. wolvilt pakket Egeltje Jit Design

 • Beschrijving
Dit lieve stekelige vriendje mag natuurlijk niet ontbreken in de serie Woodland van Jit Design.

D.I.Y. wolvilt pakket Popje Rendier Jit Design

 • Beschrijving
Is het een popje of toch een Rendier? Het is een Popje Rendier!

D.I.Y. wolvilt pakket Sinterklaas Jit Design

 • Beschrijving

Vol verwachting klopt ons hart, wat is de Sinterklaastijd toch een gezellig en oer Hollands feest waar we trots op mogen zijn!
En dat Sinterklaas ‘ him self’ hierbij niet mag ontbreken dat spreekt voor zich. Maken dus de Jit Design Sinterklaas, onder het genot van een mok warme chocolade (bij voorkeur met slagroom) en met de

heerlijke geur van kruidnoten en speculaas in huis. Succes verzekerd!

Het D.I.Y. pakket Sinterklaas bevat het benodigde wolvilt, goudband, kant, goudkleurig splijtzijde, patronen en duidelijke beschrijving voor het maken van Sinterklaas

 

D.I.Y. wolvilt pakket Sintkalender Jit Design

 • Beschrijving

Pakjesavond komt steeds meer dichterbij en de spanning stijgt in huis. Hoeveel nachtjes slapen nog voordat het Pakjesavond is? Met deze prachtige Sintkalender wordt het aftellen tot pakjesavond een gezellig en dagelijks ritueel om met elkaar te beleven. Hang iedere dag een deel op in de takken of aan een slinger van lint. Gegarandeerd jarenlang plezier van deze Sintkalender!

Het D.I.Y. pakket Sintkalender bevat het benodigde wolvilt, geruit lint, patronen en duidelijke beschrijving voor het maken van de Sintkalender.

D.I.Y. wolvilt pakket Zwarte Piet Jit Design

 • Beschrijving

Zwarte fiets ging uit fietsen toen knapte zijn band, wie kent dit vrolijke Sinterklaasliedje niet?

Zijn we niet stiekem allemaal een beetje gek op Zwarte Piet? Op zijn malle fratsen, zijn grapjes maar ook op zijn heerlijke kruidnootjes. Nu kan je Zwarte Piet helemaal zelf maken! En dat is echt geen grap van Zwarte Piet maar gewoon een pakket van Jit Design dat je helemaal zelf kan maken. Wedden dat je straks apenrots bent op jezelf?

Het D.I.Y. pakket Zwarte Piet bevat het benodigde wolvilt, goudkleurig splijtzijde, veertje ( de blauwtinten van het veertje zijn verschillend) patronen en duidelijke beschrijving voor het maken van Zwarte Piet en de zak.

 

D.I.Y. wolvilt pakket Wolf Roodkapje Jit Design

 • Beschrijving
Daar lag grootmoeder met haar muts over haar gezicht en ze zag er erg vreemd uit. "O grootmoeder, wat heb je grote oren!" - "Dat is om je beter te kunnen horen." - "Maar grootmoeder, wat heb je grote ogen!" - "Dat is om je beter te kunnen zien."  (grimm)

Een nieuw 'In een Lijstje'van Jit Design en dit keer de grappige wolf van Roodkapje gemaakt van gemêleerd grijs wolvilt met omslagdoek en kanten muts. Een vilten appeltje siert de stoer rood wit geruite stoffen achterkant.

Het D.I.Y. pakket Wolf Roodkapje bevat het benodigde wolvilt,stof, kant, patronen en duidelijke beschrijving voor het maken van Wolf Roodkapje.

D.I.Y. wolvilt pakket Wolfje Jit Design

 • Beschrijving
Dit wolfje past helemaal bij Roodkapje en de andere bosdieren. En dit wolfje heeft geen enkele kwalijke bedoeling, gewoon wolfje zijn met haar prachtige vacht en lief gezichtje.

Het D.I.Y. pakket Wolfje bevat het benodigde wolvilt, patronen en duidelijke beschrijving voor het maken van Wolfje. Het wolfje is gemaakt van grijs gemêleerd wolvilt.

D.I.Y. wolvilt pakket Eekhoorntje Jit Design

 • Beschrijving
Deze kleine bosbewoner is zo cute! Altijd even behendig springt ze van boom tot boom. Niets is haar te gek en als je een beetje geluk hebt dan komt ze zo dichtbij dat je haar kraaloogjes ontdeugend ziet glimmen. Weet je dat Roodkapje dol is op bosdieren?

Het D.I.Y. pakket Eekhoorntje bevat het benodigde wolvilt, bloemknoopje, geruit lint, patronen en duidelijke beschrijving voor het maken van Eekhoorntje

Het Eekhoorntje is circa 12 cm lang

D.I.Y. wolvilt pakket Roodkapje Jit Design

 • Beschrijving

Er was eens een lief klein meisje; iedereen die haar zag hield veel van haar, maar haar grootmoeder wel het allermeest, en die wist niet, wat ze het kind allemaal zou willen geven. Op een keer gaf ze haar een rood fluwelen mutsje, en omdat het haar zo goed stond en ze nooit meer iets anders droeg, werd ze voortaan alleen maar Roodkapje genoemd. (Grimm)

Wat een cutie is Roodkapje, haar grappige staartjes, het lieve rokje met schortje, het manteltje dat gesloten wordt met een lief bloemknoopje en wat dacht je van die lieve bandschoentjes?

Het D.I.Y. pakket Roodkapje bevat het benodigde wolvilt, bloemknoopje, patronen en duidelijke beschrijving voor het maken van Roodkapje. Roodkapje is circa 16 cm lang

D.I.Y. wolvilt pakket Giraf Guusje

 • Beschrijving
Wat zijn giraffen ongelofelijk leuke dieren. De lange en sierlijke nek, het gevlekte patroon van de huid, de superlieve ogen met lange wimpers.

D.I.Y. woltvilt pakket Olifant Otti Jit Design

 • Beschrijving
Wat zijn olifanten toch een grappige dieren. Neem alleen al de slurf die alle kanten op bengelt, en wat dacht je van die lieve grote oren?

D.I.Y. wolvilt pakket Kastanje en Pompoen Jit Design

 • Beschrijving

Twee Herfstvruchten de Kastanje en Pompoen in Retro Look.

Het zelfmaakpakket bevat het benodigde wolvilt, patronen en duidelijke beschrijving voor het maken van de Kastanje en Pompoen. De hoogte van de Kastanje is circa 12 cm, de hoogte van de Pompoen is circa 14 cm.

Nog toe te voegen: wit, pompoenoranje, bruin, huidkleurig, bladgroen, zwart, rood, lichtblauw, mosterdgeel, beige garen, karton, fiberfill en schulpjesschaar.

D.I.Y. wolvilt pakket Dennenappel en Eikel Jit Design

 • Beschrijving

Twee Herfstvruchten de Dennenappel en Eikel in Retro Look.
 Het zelfmaakpakket bevat het benodigde wolvilt, patronen en duidelijke beschrijving voor het maken van de Dennenappel en Eikel. De hoogte van de Eikel is circa 16 cm, de hoogte van de Dennenappel is circa 14,5 cm.

Nog toe te voegen: wit,rood,bruin,huidkleurig,bladgroen,zwart,mosterdgeel,pompoenoranje, lichtblauw en karamel garen, karton en fiberfill.

dennenappeleneikel_k

Zomerbabouschka's Long Island Jit Design

 • Beschrijving

Deze twee stoere vriendinnetjes zijn dol op het heerlijke relaxte Long Island sfeertje!

 

De twee zomerbabouschka's zijn ongeveer 12 cm hoog. Dit is een pakket

D.I.Y. wolvilt pakket IJspegels Sneeuwpop en Zeehondje Jit Design

 • Beschrijving
Twee winterse IJspegels.

Uitgevoerd in de prachtige, ijzige pastels lichtblauw en lichtroze.

D.I.Y. wolvilt pakket Sneeuwballen Eskimo en IJsbeertje Jit Design

 • Beschrijving

Twee winterse Sneeuwballen.

Uitgevoerd in de prachtige, ijzige pastels zachtgroen en lila.

Praktische Informatie: Het zelfmaakpakket bevat het benodigde wolvilt, satijnlint , patronen en duidelijke beschrijving voor het maken van de 2 Sneeuwballen. De maat van de Sneeuwbal is circa 11 cm doorsnede.

D.I.Y. wolvilt pakket Zusjes IJsbeertje Jit Design

 • Beschrijving
Twee lieve IJsbeertjes met gestipte sjaaltjes.

Praktische Informatie: Het zelfmaakpakket bevat het benodigde wolvilt, satijnlint , patronen en duidelijke beschrijving voor het maken van de 2 Zusjes IJsbeer. De maat van het Zusje IJsbeer is circa
14 cm.

D.I.Y. Flower Power Jit Design

 • Beschrijving

Lekker vrolijk, lekker retro,deze Flower Power bloemen. Ze nemen je mee naar de sixteens en seventies. De tijd van brabantia voorraadbussen in de keuken van je moeder!

Deze flower power bloemen zijn supermakkelijk te maken (ideaal voor de beginneling) alles wat je nog nodig hebt is een potje lijm. Hier komt geen naald en draad aan te pas.

De achterkant van de bloemen zijn hetzelfde als de voorkant van de bloemen.

Maat: circa 7,5 cm doorsnee.

D.I.Y. Vogeltjes Jit Design

 • Beschrijving

Ja, hoor ik zie ze vliegen, deze superleuke retro Vogeltjes!

In prachtige retro kleuren, helemaal leuk in takken, in de Seizoensboom, met lente, kerst, herfst, het maakt niet uit, het hele jaar door zijn deze Vogeltjes leuk.

De achterkant van de Vogeltjes zijn hetzelfde als de voorkant van de Vogeltjes.

Maat: circa 9 cm lang

Blok Olifant Jit Design

 • Beschrijving

Elke kant van het blok heeft een verschillende retro afbeelding zoals een olifant, boom,bloem, appel, cirkels en vierkanten. Een superleuk en origineel kraamcadeau! Het D.I.Y. pakket bevat het benodigde wolvilt , patronen en duidelijke beschrijving voor het maken van het Blok Olifant. Maat: 8x8 cm.

 

Schildpad Stoffel Jit Design

 • Beschrijving

Schildpad Stoffel is te gebruiken als speelgoed of als decoratie. Ben je op zoek naar een leuk en retro speldenkussen? Niet meer verder zoeken! Het D.I.Y. pakket bevat het benodigde wolvilt , patronen en duidelijke beschrijving voor het maken van Schildpad Stoffel. Maat van hoofd tot voeten, circa 16 cm lang.

 

Rammelaar Olifant Jit Design

 • Beschrijving

De Rammelaar is uitgevoerd in sprekende, primaire kleuren. De voorkant is versierd met een leuk vrolijk olifantje en de achterkant mag er zeker ook zijn met de retro cirkeltjes. Een superleuk een origineel kraamcadeau! Het D.I.Y. pakket bevat het benodigde wolvilt , een beukenhouten ring , 2 belletjes, patronen en duidelijke beschrijving voor het maken van de Rammelaar Olifant.

Moeder aarde en de wortelkindjes Jit Design

 • Beschrijving

Op aarde is alles nog in diepe rust, maar onder de grond wordt al druk gewerkt aan de voorbereidingen voor de komende lente. De wortelmeisjes zijn bezig om uit vrolijk gekleurde lapjes mooie kleertjes te maken. De worteljongetjes zijn ook al druk in de weer, alle diertjes worden in bad gedaan en de kevertjes worden met verf en penseel voorzien van een nieuw jasje. Straks is het tijd om naar buiten te gaan! Dit is een patroonblad / boekje

OP = OP

Sinterklaas Kapoentje Jit Design

 • Beschrijving

Twee kindjes zingend voor de haard, hun schoen hebben ze gezet met daarin een wortel voor het paard en een tekening voor Sinterklaas. Bovenaan zit Zwarte Piet klaar om de cadeautjes door de schoorsteen naar beneden te brengen. Dit is een patroonblad / boekje

OP = OP

Zee en Zandwezentjes Jit Design

 • Beschrijving

Het patroonboekje bevat de volgende patronen voor de zomertafel: Vadertje Zee, Zeeduiveltje, Waterkriebeltje en Zandkruipertje.

OP = OP

Zeewezentjes Jit Design

 • Beschrijving

Het patroonboekje bevat de volgende patronen: Dobberaartjes op vlot, Zeepaardje en Zeepikeurtje en Zeevonkje.

OP = OP

Snoepvrouwtje met Snoepmandje Jit Design

Magazijn opruiming
 • Beschrijving
Als de avond is gevallen en de kinderen slapen, gaat het Snoepvrouwtje op pad met zoete lekkernijen. Ze vult de Snoepmandjes in de kerstbomen met harten van chocola en harten van snoep alles heeft zij met liefde gemaakt en geeft zij vanuit een gul hart. Ze verheugt zich stiekem op de glunderende kindergezichtjes die na het ontwaken hun gevulde Snoepmandjes ontdekken. Het kan zomaar gebeuren dat je plots een zweempje rood ziet schemeren tussen de dennentakken of wat verdwaald snoepgoed op de grond vindt. Weet je, alles gegeven vanuit een warm kloppend hart is goed en oh zo zoet!

Koekvrouwtje met Koekhuisje Jit Design

 • Beschrijving
Heerlijke geuren komen uit het schoorsteentje. Een ieder weet het al, als de geur van vers gebakken krakelingen en allerlei heerlijke baksels in de lucht hangt is het bijna zover: Kerst! Als je langs de stammen van de dennenbomen in het bos kijkt zie je het Koekhuisje al van verre staan. Dichterbij gekomen wordt je naar binnen gelokt door de heerlijkheden waarmee het Koekhuisje is versierd, daar is het Koekvrouwtje druk in de weer. Kleine replica’s van haar Koekhuisje vinden hun plaats in de kerstboom van menig mensenreus. Wie weet snuif je bij het ophangen van het Koekhuisje die heerlijke bakgeuren uit het schoorsteentje wel op!

Stamppotvrouwtje en Fornuisje Jit Design

 • Beschrijving
Het is heerlijk warm in de keuken, het fornuisje en het Stamppotvrouwtje stralen warmte uit in de koude dagen voor Kerst. Met rode koontjes staat zij achter het fornuis de heerlijkste stamppotjes te bereiden die bestaan uit verse wintergroente van het land en geurig gedroogde kruiden, allemaal volgens geheim recept. Straks als haar Muzieksoldaatje thuis komt, warmt hij zich aan haar liefde, en zij weet: de liefde voor de man gaat door de maag!

Muzieksoldaatje en Wachthuisje Jit Design

 • Beschrijving
Muziek is zijn wapen tegen het donker, muziek is verstaanbaar in alle talen en draagt door in ons voelen. Op kerstavond wanneer hij zijn buikje rond heeft gegeten gaat hij vrolijk op pad met zijn trommel, zijn gefluit en gezang. Hij nodigt een ieder uit bij zijn Wachthuisje in het bos en daagt je uit: blijf jij in het Wachthuisje? Of durf jij over de grens te gaan? Maak je je los uit het Land van Donker en wordt je een hartstochtelijke bewoner van het Land van Licht? Laat het duidelijk zijn, zonder donker geen licht, maar ga je vanuit licht om met donker, dan zul je zien dat grenzen vervagen!

Geborgen Jit Design

 • Beschrijving
Een prachtig tafereel als je zwanger bent en (samen met je kinderen) de zwangerschap en geboorte wilt uitbeelden en beleven. Tijdens de zwangerschap is het mooi om de handen leeg te laten en de popjes een plekje verder weg van de handen te geven.  Dit is een patroonblad

Midwinterkindjes Jit Design

 • Beschrijving
Een korte uitleg over de Midwinterkindjes zoals ik die heb gemaakt. De Midwinterkindjes lopen mee in een Midwinteromgang. Het Lampionnetje van het Midwinterjongetje geeft licht in de duisternis en symboliseert het wederkerende licht.  dit is een patroonblad

Polka Dot Engel Roze Jit Design

 • Beschrijving
Lots of Dotz… niet alleen op haar buik en op haar rug, maar ook op haar vleugels. Enig als decoratie op een schaal, maar ook enorm leuk voor in de kerstboom! Natuurlijk berg je haar niet op na de kerst (stel je voor ), dus laat haar lekker staan (of zweven), met of zonder vleugels, dat mag je zelf bepalen. Praktische informatie: De Polka Dot Engel is circa 17 cm hoog. Uniek is haar vrolijke haardos, bestaande uit kleine opgerolde rolletjes vilt. Nog toe te voegen: opvulwol en garen.

Polka Dot Engel Rood Jit Design

 • Beschrijving
Lots of Dotz… niet alleen op haar buik en op haar rug, maar ook op haar vleugels. Enig als decoratie op een schaal, maar ook enorm leuk voor in de kerstboom! Natuurlijk berg je haar niet op na de kerst (stel je voor ), dus laat haar lekker staan (of zweve

Tasjes en Schoentjes Roze/Rood Jit Design

 • Beschrijving
Lots of Dotz… op de schoentjes en op de tasjes, daar ben je vast mee in je nopjes! De tasjes zijn voorzien van een ‘Lots of Dotz’ label in de zijnaad. Hang ze als één kleur bij elkaar of mix ze door elkaar, altijd een leuk resultaat in de kerstboom, als decoraties aan een slinger, als sleutel of tas of deurhanger of… vast dat jij er nog een leuk plekje voor weet te verzinnen!

Tasjes en Schoentjes Oranje/Blauw Jit Design

 • Beschrijving
Lots of Dotz… op de schoentjes en op de tasjes, daar ben je vast mee in je nopjes! De tasjes zijn voorzien van een ‘Lots of Dotz’ label in de zijnaad. Hang ze als één kleur bij elkaar of mix ze door elkaar, altijd een leuk resultaat in de kerstboom, als decoraties aan een slinger, als sleutel of tas of deurhanger of… vast dat jij er nog een leuk plekje voor weet te verzinnen!

Kerstgroenvrouwtje en Slee Jit Design

 • Beschrijving
Het is een drukte van belang de dagen voor Kerst. Ieder dag gaat het Kerstgroenvrouwtje met de slee op zoektocht naar allerlei geschenkjes die de natuur haar schenkt. De mooiste kransen, guirlandes en tafelstukken komen van haar hand en dat is geen geheim. Toch heeft het Kerstgroenvrouwtje wel één heel klein geheimpje: zij versierd de bomen in het bos met de kerstballen en slingers als dank voor hun prachtige geschenken die zij gul en overvloedig aan haar schenken. Als ze weer terug gaat om naar huis te gaan, wuiven de toppen van de bomen haar uit en lang voordat ze thuis is hoort ze hun stemmen in het bos naklinken: dank je wel, voor zoveel moois lief Kerstgroenvrouwtje!

Polka Dot Mailbox Jit Design

 • Beschrijving
Niets is zo fijn als onverwachts een leuke kaart of brief ontvangen. Tegenwoordig gaat veel via de e–mail maar er gaat niets boven het ontvangen een kaart of envelop die op de deurmat valt! Het begint al bij het bekijken van de envelop, van wie zou het zijn? En dan het openmaken, de verassing wat er uit de envelop komt! Kleine cadeautjes die mijn dag helemaal maken!

Paspopje Jit Design

 • Beschrijving
Je sieraden vinden vanaf nu hun plekje aan dit hippe paspopje. Plaats genoeg voor de armbanden, kettingen en je oorbellen steek je in de geschulpte rand van het lijfje. Maar ook zonder sieraden is dit Paspopje een leuke decoratie in huis. Het lijfje van het Paspopje is 20 x11 cm.

Vogelhuisjes Jit Design

 • Beschrijving
Vogelhuisjes, ze hangen op diverse plekken in mijn tuin, maar zo leuk als deze drie? Nee dat dan weer niet. Welk vogeltje wil er nu niet in deze schattige vogelhuisjes wonen? En wat dacht je van de vogelflat waar maar liefst drie vogelfamilies een warm en droog thuis kunnen vinden? Ik zou spontaan een vogeltje willen zijn!

Strandmeisje en Zeepaardjes Jit Design

 • Beschrijving
Is ze niet lief? Met haar grote hoed tegen de felle zonnestralen en in haar armen twee schattige zeepaardjes wijst ze de weg naar de zee. Eigenlijk is dat helemaal niet nodig, de zilte lucht brengt je precies waar je wezen moet op een zomerse dag…de zee!

Uiltje Jit Design

 • Beschrijving
Met haar grote ogen bekijkt ze de wereld vanaf een aangenaam plekje, soms hier en dan weer daar. In haar tasje verzamelt ze de spulletjes die ze is tegengekomen onderweg naar huis. Soms is haar tasje zo vol dat ze de spulletjes bij thuiskomst gul uitdeelt aan haar blije uilenvriendjes.

Kathy en de kruiwagen Jit Design

 • Beschrijving
Van alle vriendjes heeft Kathy toch wel een heel speciaal plekje in het hart van Kitty. Haar malle fratsen, haar onbesuisde aard, dat is gewoon Kathy! Als de kattendames moe zijn van het werken in de tuin, kruipen ze in de kruiwagen voor een heerlijk verkwikkend kattendutje. En moet je ze nu toch zien dit gezellige stel, zijn ze niet om te knuffelen? Praktische informatie: Het zelfmaakpakket Kathy en de Kruiwagen bevat prachtige Tilda stippenstof, porseleinen knoopjes uit de jaren 50, vilt met beschrijving en patronen voor het maken van Kathy, kruiwagen en kransje. De lengte van het Kathy is circa 14 cm en de kruiwagen is 10x5 cm.

Pietjes Jit Design

 • Beschrijving
Voor deze Pietjes is altijd wel een plekje te vinden, aan de kastdeur, een cadeautje, hangend aan
de kroonluchter, op een krans of als broche, of misschien maak je er wel een prachtige
Pietjesslinger van? De Pietjes hebben hun haren netjes gekamd, dus ook aan de achterkant zijn ze
een lust voor het oog!

Kussenhoes Postzegel Jit Design

Magazijn opruiming
 • Beschrijving
Een Prachtige kussenhoes met stitchery's uit lang vervlogen tijden, met het chique Paris sfeertje en uitgevoerd in de klassieke kleuren zwart en wit. Een aanwinst voor op de bank of op het bed!

Kip Jit Design

Magazijn opruimimg
 • Beschrijving
Met zijn grappige kuif, lieve sokjes en tuinbroek met bretels kan je eigenlijk niet om deze Kip heen.
 
Dit is een pakket

Miss Long Island Jit Design

Magazijn opruiming
 • Beschrijving

Deze baddame in nostalgisch badpak is regelmatig te vinden aan het strand van Long Island, ze is dol op de gekleurde kusthuizen, het frisse briesje, het warme zand door haar tenen en de ontspannen sfeer die ze straks zeker weer mee zal nemen naar huis.

 

Miss Long Island is zonder ophanglusje zo'n 27 cm lang. Dit is een pakket

Hartje Lente Jit Design

 • Beschrijving
Werkbeschrijving en Patronen voor het maken van Hartje Lente, het materialen moet u zelf toevoegen.

Afmeting van het hartje is 10 x 10 cm.

Dit is een patroonblad.

Hartje Zomer Confiture Jit Design

 • Beschrijving

Patroonblad voor het maken van een fruitig hartje Zomer!

 

Praktische informatie: het patroonblad bevat een duidelijke beschrijving en patronen met

kleurenafbeelding en is verpakt in een plastic insteekhoesje.

Hartje Zomer Long Island Jit Design

 • Beschrijving

 Patroonblad voor het maken van een hartje Zomer in Long Island sfeer!

 

Parktische informatie: het patroonblad bevat een duidelijk beschrijving en patroonblad met

kleurenafbeelding en is verpakt in een plastic insteekhoesje.