Atelier Tintangel

Bij Atelier Tintangel® bent u aan het juiste adres voor de leukste handwerkpakketten op basis van zuiver wollen vilt. Alle pakketten worden in eigen Atelier ontworpen en met veel zorg en aandacht samengesteld.

Ze zijn gemaakt voor vele uurtjes knutselplezier en voor een glimlach op uw gezicht.

Schaapjes krans Atelier Tintangel

 • Beschrijving
Deze schattige krans is vol met schaapjes aangevuld met bloemetjes in een lavendel tint. Geweldig voor Pasen of het voorjaar.

De strokrans zit niet in het pakket, de gebruikte krans heeft een diameter van 30 cm, maar kleiner of juist groter kan ook. In het pakket zit ruim voldoende materiaal voor nog meer schaapjes.

Een voudig om te maken, maar een plezier om eenmaal klaar, ergens op te hangen.

Floortje Kip en haar kuikens Atelier Tintangel

 • Beschrijving
Floortje is een fleurig en trots kipje. Fleurig met de bloemetjes op haar buik en door haar prachtige zonnige kleur, en trots op haar mooie kuikens.

Haar lijfje is gemaakt van prachtig hand geverfd vilt. Ze brengen samen het zonnetje in je huis. Dat wordt zo wel een heel vrolijk zonnig Pasen.
Floortje zelf is ongeveer 13,5 cm hoog, haar staande kuiken 6,5 cm en het slaperige liggende kuikentje is 3 cm hoog.

Moeder & dochter Sneeuwhaas Atelier Tintangel

 • Beschrijving

 

Het wordt een hele lieve zoete winter met moeder en dochter Sneeuwhaas.
Ze zijn gemaakt van wolvilt met jurkjes van Tilda stof. De capejes zijn ook gemaakt van vilt, afgezet met een randje sneeuwwitte teddystof.

Moeder Sneeuwhaas is 21 cm hoog en dochter 11,5 cm. De moeite waard, zo vormen samen echt een leuk tafereeltje.

Het is een DIY pakket en alle benodigde materialen zitten in het pakket.

Leuk om te maken en als het af is een stel om trots op te zijn. Mogen ze je gezelschap houden gedurende de lange koude winter?

De drie Santa's Atelier Tintangel

 • Beschrijving
Hier zijn ze, de drie Santa's!

Deze grappige Kerstmannetjes, die een beetje Russisch ogen, zijn eenvoudig te maken. Je kunt ze ergens neerzetten, maar ze zijn ook leuk om aan een tak te hangen, die je dan omwikkelt met een slinger gemaakt van touw en kleine vilten sterretjes.

De kleuren vilt in dit pakket zijn dezelfde als gebruikt in het pakket van de Kerstkrans, zo gaan ze uitstekend samen.

De Santa's zijn 14 cm hoog. Dit is een DIY pakket en alle benodigde materialen om de drie Santa's te maken, zitten in het pakket, ook het touw voor de slinger.

De Winterkrans Atelier Tintangel

 • Beschrijving

Het is altijd zo leeg in huis, als de Kerstdagen voorbij zijn en de kerstdecoraties weer opgeborgen zijn.
Dat is het perfecte moment om je huis gezellig aan te kleden en de winter te verwelkomen. Hang deze krans aan de deur of aan de muur voor een knus winterseizoen.

Met de zon in de krans kun je spelen, laat hem bijvoorbeeld weg in de donkere winterdagen en haal hem tevoorschijn als de dagen langer worden.

Dit is een DIY pakket en alle benodige materialen zoals wolvilt, kaardvlies en de garens zitten in dit pakket. De strokrans zit er niet in, hje hebt een krans nodig van 24 cm doorsnee.

Eenvoudig te maken en goed veel vele jaren winterse gezelligheid

Baard in de knoop Atelier Tintangel

 • Beschrijving
Drie kleine Kerstmannetjes met schattige witte baardjes. Daar hebben ze alle drie iets anders mee gedaan.

Kleine hulstblaadjes maken de mannetjes helemaal af.

Ze zijn heel eenvoudig om te maken, rondom houten popjes. Ze zijn ongeveer 8 cm hoog.

Dit is een DIY pakket en alle benodigde materialen zitten in die grappige kleine pakketje.

Cottage Garden Corn Poppy Atelier Tintangel

 • Beschrijving
Cottage Garden Corn Poppy, een Engels landelijk huisje, genoemd naar de rode klaproos. Het huisje is 7 cm hoog en 6 cm breed en bijna geheel gemaakt van sprookjesvilt.

Eenvoudig te maken. Maak er je eigen kleine Engelse dorpje van, of gezellige tuintje door het te combineren met de andere huisjes uit deze serie.

Ook geweldig leuk als speldenkussen, voor jezelf of om als cadeautje te geven.

Dit is een DIY pakket en alle materialen, uitgezonderd wat dun karton, zitten in het pakket.

James March Atelier Atelier Tintangel

 • Beschrijving
En hier is James march, een heer van een haas. Gekleed in gilet en open vallende mantel. gecompleteerd met slobkouzen en hoge hoed. En vergeet zijn wandelstok niet, op en top een heer.

Deze haas in Charles Dickens stijl is geweldig op de voorjaarstafel, maar eigenlijk ook de rest van het jaar een welkome voorname gast.
James March is inclusief zijn oren, 17 cm hoog.

Dit is een DIY pakket, alle benodigde materialen zijn aanwezig in het pakket.

Pip en zijn kinderwagentje Atelier Tintangel

 • Beschrijving
Pasgeboren en zo lief, dit kleine haasje Pip, het jongte lid van de March familie. Ga naar buiten en rij met hem in het zonnetje rond in zijn schattige ouderwetse kinderwagen. Of laat het zijn moeder Martha doen, dat doet ze maar wat graag.

Dit is een DIY pakket en alle materialen, uitgezonderd dun karton voor de kinderwagen, zitten in het pakket.

Martha March Atelier Tintangel

 • Beschrijving
Is ze niet mooi en lief, deze prachtige hazendame? Gekleed in twee tinten roze, afgewerkt met wit. En draagt een prachtige jurk met borduursel, een warme cape en een bonnet op haar hoofd. De oortjes steken er eigenwijs uit. In haar kleine mandje kan ze een zakdoekje bewaren, of misschien wel wat snoep voor haar hazenkindertjes.

Dit is een DIY pakket en alle benodigde materialen zitten in het pakket.

Wintergasten: Pinguin Atelier Tintangel

 • Beschrijving

In dit pakket vind je de beschrijving, de patronen en de materialen om één grote OF twee kleine Sneeuwmannen te maken. Kies zelf de maat die je het leukste vindt.

De kleintjes zijn ook leuk om in de Kerstboom te hangen, of aan mooie takken, samen met IJskristallen.

De grote Sneeuwman is 13 cm hoog, de kleintjes zijn 9 cm hoog., inclusief de mutsen

Dit is een DIY pakket en alle materialen zijn in het pakket aanwezig

Op Kerstochtend Rood Atelier Tintangel

 • Beschrijving

 

Op Kerstochtend, het lieve muisje loopt heel stilletjes door het huis, voor de steun het lieve knuffel elandje mee en een kaarsje dat net voldoende licht geeft om te zien of de Kerstman al geweest is.

Maak dit lieve muisje en geniet van de verwachtingsvolle sfeer die zo hoort bij de dagen rond Kerst.
Het muisje is 14 cm hoog.

Het winkelgeveltje Atelier Tintangel

 • Beschrijving

En dit is de gevel voor zijn winkeltje. Nu eens niet met roosjes, maar iets stoerder, met eenvoudige klimop ranken. Dit geveltje is natuurlijk geschikt voor elk winkeltje uit het muizenstraatje.

Meubelmakerij Mats Atelier Tintangel

 • Beschrijving

Dit is hem dan, stoere muis Mats, met zijn meubelmakerij. Nu weten we eindelijk waar al die leuke meubeltjes vandaan komen. Hij is op dit moment bezig een bankje te verven, juf Miny van het Muizenschooltje had hem gevraagd twee bankjes te maken en ze zijn dus bijna klaar. De eerste is al geverfd, nu is nummer twee aan de beurt. Ook staat er een kastje klaar, klaar om opgehaald te worden. Aan de muur zie je alweer nieuw werk hangen, bouwtekeningen van komende projecten. Zijn houtvooraard is nog groot, gereedschap aanwezig, dus dat zal wel lukken.

Feline Atelier Tintangel

 • Beschrijving

Dit is Feline, een allerliefst katje van grijs melee wolvilt. Ze is 12 cm hoog. Ze krijgt graag gezelschap van Figaro , misschien maakt u die ook wel. Dit is een DIY pakket en alle materialen om Feline te maken zitten in het pakket.

Feline heeft geborduurde oogjes, Figaro heeft oogjes van vilt. Beide beschrijvingen en de materialen voor beide varianten zitten in het pakket.

Haas Hansop Atelier Tintangel

 • Beschrijving
Haas Hansop is een lieve paashaas in een schattige roze hansop van Tilda stof. Hij heeft een kleine slinger vast met paaseitjes. Zijn wangetjes en staartje zijn van zachte teddystof. Dit is een DIY pakket en alle materialen zijn in het pakket aanwezig. De aanwezige knoopjes kunnen per pakket iets van kleur verschillen. Haas Hansop is van puntjes van de oren tot de puntjes van de tenen 29 cm hoog.

kuikenclub Atelier Tintangel

 • Beschrijving
Drie kleine kuikentjes van sprookjesvilt. Makkelijk te maken, ze zijn om houten kralen gemaakt. Erg leuk voor Pasen, kleine zonnetjes in huis. De kuikentjes zijn 4,5 cm hoog. Dit is een DIY pakket en alle materialen zijn in het pakket aanwezig.

Duffie & Does Atelier Tintangel

 • Beschrijving

Twee lieve paashaasjes, de dragen allebij een Paaseitje tussen hun voorpootjes. De haasjes en de eitjes zijn gemaakt van handgeverfd vilt ( sprookjesvilt). Van top tot teen zijn ze 10 cm lang.Niet moeilijk om te maken.
Dit is een DIY pakket, alle materialen zijn aanwezig in het pakket.

Leuk in combinatie met Snuffie en Snoetje.

Kerstpaviljoen Atelier Tintangel

 • Beschrijving

Maak dit prachtige paviljoen voor Kerst met de materialen in dit pakket. Heel veel wolvilt, kralen, stokjes, garens enz. enz. Een pronkstuk in de kamer rondom Kerst. Erg leuk in combinatie met het pakket: Naar de Kerstmarkt met Mila. Muisje Mila heeft heel veel spulletjes om het paviljoen in te richten en zo vele kerstdecoraties te verkopen.

Naar de Kerstmarkt met Mila Atelier Tintangel

 • Beschrijving

Lieve Mila heeft de laatste weken hard gewerkt om heel veel spulletjes te maken om op de Kerstmarkt te kunnen verkopen. Kerstsokken, zuurstokken, ballen, boompjes groot en klein, Kerstmannen, muispopjes, knuffelschaapjes enz. enz. Alle dingen die je op de eerste foto ziet kun je maken met de patronen en materialen in dit pakket, behalve het aankondigingenbord, die zit in het pakket met het Paviljoen. In het pakket ook enkele kant en klare houten spulletjes, zoals een sneeuwman, Kerstman, engeltjes en kerstballen. Maak natuurkijk ook het Paviljoen, dan komt Mila helemaal tot haar recht.

Winter Fairytale Atelier Tintangel

 • Beschrijving

Echt winter en met een vleugje kerst, dit kleine dorpje lijkt zo uit een sprookje gestapt! De boom is 18 cm hoog, het huisje 10 en de gnoomy's zijn 5 cm hoog. Alles geheel gemaakt van wolvilt en afgewerkt met teddystof en gouddraad.

Vlaggenlijn Muisjeskerst Atelier Tintangel

 • Beschrijving
Negen kleine vlaggetjes van allemaal 10 cm hoog, versierd met sterren, cadeautjes, muisjes en een kleine boom. Erg leuk in combinatie met de andere romantische Kerstpakketjes uit deze serie: Een cadeautje...van mij voor jou, Een cadeautje....van ons, voor jullie en het pakketje: Wij brengen de boom wel! Veel materialen en vormen die in deze pakketjes gebruikt zijn, zien we in deze vlaggenlijn terug. Leuk om voor het raam te hangen, voor aan de muur boven de muisjes, maar ook voor in de Kerstboom

van mij voor jou Atelier Tintangel

 • Beschrijving
Twee schattige muisjes brengen een hele boel cadeautjes, voor alle familieleden. Zo wordt het een hele lieve en zoete Kerst. Maak de muisjes en de Cadeautjes met alle materialen in het pakket. Maak ook het bijpassende pakketje: Een cadeautje.....van mij voor jou.

De graanmolen en het bakhuisje Atelier Tintangel

 • Beschrijving

De Bosmuizen verzamelen op hun wandelingen door het bos allerlei granen en zaadjes. Die worden in de stoere molen vermalen tot prachtig meel. Daarvan bakken ze brood in hun eigen bakhuisje. De molen bestaat uit twee grote molenstenen, uiteraard gemaakt van vilt. Alle materialen zitten in het pakket, alleen naar stokjes moet u zelf nog op zoek. Zolang de voorraad strekt zit er ook een mooie korenaar in het pakket.

De Bosmensjes Atelier Tintangel

 • Beschrijving

Deze twee bosmensjes, mannetje en vrouwtje, wonen graag in hun mooie Boshuis.
ze werken de hele dag rond hun huisje, verzamelen eten, werken in de pompoenentuin, malen het graag en bakken hun brood. De popjes zijn 9 cm hoog.

Voorraadschuur met Pompoenenoogst Atelier Tintangel

 • Beschrijving

In de voorradschuur bewaren de bosmuizen en bosmensjes hun wintervoorraad. De hele herfst zijn ze op zoek naar bessen, rozenbottels, granen, eikels enz. Rond het schurtje verbouwen ze pompoenen, groot en sappig.

 

De kleine bosmuizen Atelier Tintangel

 • Beschrijving

Drie lieve kleine bosmuisjes maak je met de materialen in dit pakket.
Wat zullen ze het naar hun zin hebben.
De muisje zijn 4,5 cm groot.

Het Boshuis Atelier Tintangel

 • Beschrijving

Een lief Boshuis voor alle bosbewoners, perfect voor je eigen "indoor" 'bos. Ook de bosmuisjes en bosmnensjes wonen hier maar wat graag.Het huis is 19 cm hoog, 23 cm lang en 14 cm diep. Alle materialen om dit huis te maken zitten in het pakket. Alleen voor takjes moet je zelf even naar het bos.

Meidans Geel Atelier Tintangel

Magazijn opruiming
 • Beschrijving

Met het materiaal en de patronen in dit pakket, maak je eenvoudig deze twee zomerse danselfjes. Ze brengen de zomer in je huis. Ook verkrijgbaar in Lila. De beentjes en armen zijn van stokvilt. De groene delen van sprookjesvilt.

Meidans Lila Atelier Tintangel

Magazijn opruiming
 • Beschrijving
Met het materiaal en de patronen in dit pakket, maak je eenvoudig deze twee zomerse danselfjes. Ze brengen de zomer in je huis. Ook verkrijgbaar in Geel. De beentjes en armen zijn van stokvilt. De groene delen van sprookjesvilt.

’t K(r)oningshuis Atelier Tintangel

Magazijn opruiming
 • Beschrijving
Op 30 april 2013 krijgen we een Koning! Om dit te vieren ook een speciaal Tintangel® pakketje: ’t K(r)oningshuis. En zoals je ziet, de Koninklijke leeuw is thuis, zijn staartje zwaait uit het raampje. Gemaakt in koninklijke kleuren oranje natuurlijk. Het huisje zelf is van oranje sprookjesvilt, de kroon van goudgeel sprookjesvilt. Lint, vlaggenlint en een lief duifje maken het compleet. Door het duifje is het huisje leuk om te laten hangen tot 5 mei, bevrijdingsdag.

’t Aardbeienhuisje Atelier Tintangel

 • Beschrijving
Een lief huisje, compleet begroeid met aardbeien. Ook onderaan hangen aardbeien en het huisje heeft een aardbei-dak. Gemaakt van wolvilt, de aardbeien worden gemaakt van sprookjesvilt. Leuk om te maken, niet moeilijk en een plezier om te hebben. Breng alvast een beetje zomer in huis met dit pakketje.

Let it Snow Atelier Tintangel

 • Beschrijving

Let is Snow, laat het maar sneeuwen. Met deze leuke hanger verwelkom je de winter. Met Sneeuwpopjes, een besneeuwde boom en een flinke sneeuwbui. De tekst SNOW is gemaakt van ijzerdraad en natuurlijk zit dit draad in het pakket. Maak deze leuke hanger en hang hem voor het raam.

Sweet Hearts Atelier Tintangel

 • Beschrijving
Drie allerliefste hartjes, zoeter kan bijna niet. In het pakket zitten twee tinten roze vilt. De achterkant is iets donkerder. Je kunt er daardoor ook voor kiezen juist de donkerder kant voor te doen of dit af te wisselen. Ze hangen aan een hartje van ijzerdraad en ook dat draad zit in dit handwerkpakket.

Kerstpost de Postbode Atelier Tintangel

 • Beschrijving

Morris heeft een bijbaantje als Postbode rond de Kerstdagen. Met een mooie linnen posttas brengt hij kaarten en pakketjes rond. Voor het bruine pakpapier moet u zelf zorgen, even een groentenzak bewaren; aan kleine stukjes heeft u al genoeg. Het leuke luchtposttouw zit natuurlijk wel in het pakket. De pakketjes worden gemaakt rond stukjes hout, ook die treft u aan in het pakket.

Pyjamapietjes Atelier Tintangel

 • Beschrijving
Drie kleine baby Pietjes in Pyjama. Ze slapen nog meer dan dat ze cadeautjes rondbrengen, maar lief zijn ze. Leuk om aan een tak te hangen en aan cadeautjes. Voor iets oudere kinderen, vanaf drie jaar, zijn het zelfs kleine knuffeltjes.

X-MAS Hearts Atelier Tintangel

 • Beschrijving

Drie hartjes van metaaldraad en drie hartjes van vilt maken deze leuke hanger tot een unieke decoratie. Alle materialen zitten in het pakket, dus ook het ijzerdraad. Ook hier weer sterrenstof en geruit lint. Zo past die prima bij de andere pakketjes uit deze serie. Leuk om op een deur te hangen. Niet moeilijk te maken, wel een erg leuk resultaat.

 

X-MAS Love Atelier Tintangel

 • Beschrijving

Van het meegeleverde metaaldraad vormt u naar de tekening in het pakket een leuke hanger. Daaraan komen twee verliefde popjes te hangen. Omgeven door hartjes. Ook hier wordt weer sterrenstof gebruikt en ook horen geruit lint en een klein labeltje tot het ontwerp. Een leuke deurhanger voor de donkere maar knusse dagen.

Rolling Reindeer Atelier Tintangel

 • Beschrijving
De beste vriend van de Kerstman, dit rendier op wieltjes. Ook hij heeft zakken van sterrenstof vol met cadeautjes op zijn rug. Een strikje om zijn hals en een labeltje wat er aan herinnert dat het X-MAS is. Alle materialen zitten in het pakket, ook de houten knopen voor de wieltjes.

Bringing X-MAS Gifts Atelier Tintangel

 • Beschrijving

Een grappige Kerstman die een grote zak met cadeautjes mee sjouwt op zijn rug. De zak is gemaakt van sterrenstof. Als extra accentje hangt er een klein labeltje aan, ook dit labeltje zit in het pakket. De baard is van zachte witte Alpaca wol. Niet moeilijk om te maken, vertederend om te zien.   

Morris & Miny Halloween Atelier Tintangel

 • Beschrijving
Zoek zelf even een paar leuke takken bij elkaar en maak er deze vrolijke Halloween raamhanger van. Drie muizen, een vleermuis, een heuse tovenaarsmuis en een spookmuis. Met een heksenketel en zwarte katten wordt het op–en–top Halloween. Natuurlijk horen daar pompoenen en herfstbladeren bij. Alle het benodigde materiaal, behalve de takken, zit in dit pakket.

’t Hemelbed Atelier Tintangel

 • Beschrijving
Een groot en luxe pakket. Het bed is gemaakt van zacht grijze wollen vilt. Het beddengoed van heerlijk warme flanel, het dekbed is zelfs gemaakt van prachtige lichtblauwe flanel met kleine stipjes en een randje kant op de bovenzijde. De hemel is gemaakt van chiffonzijde met daarop vilten sterren. Uiteraard zit alles in het pakket, ook de stok voor de hemel. Het bed is ongeveer 28 cm. lang en 10 cm. breed. De stok voor de hemel is 35 cm. hoog. Mooie wintere kleuren voor dit knusse bed.

Welterusten Lara Atelier Tintangel

 • Beschrijving
Lara is schattig met haar nachtjapon van geruite katoen met kant aan de zoom en hals. Lieve haren van tussahzijde. Ze is al erg slaperig, duimpje in haar mond en haar knuffeltje onder de arm. Natuurlijk zit al het materiaal en de beschrijving voor dit knuffelhondje ook in het pakket. Lara is ongeveer 18 cm. groot.

Ridder Lancelot Atelier Tintangel

35% Magzijn opruimingskorting

Slaap lekker Lars Atelier Tintangel

 • Beschrijving

Lars is het broertje van Lara, ook hij is ca. 18 cm groot. Met zijn knuffel onder de arm is hij klaar om te gaan slapen.

Schotse Kerst met Morris & Miny Atelier Tintangel

 • Beschrijving
Kerstmis wordt gevierd in Schotse sfeer. Ons muizengezinnetje heeft het huis in kerstsfeer aangekleed en ze staan hier voor een prachtig raamwerk. Mini heeft een mooie jurk aan met Schotse ruitjes, kant en fluweel. Morris is ook in Schotse stijl gekleed met sjerp en baret. Missy en Max hebben hun kerstsok vast, zouden er cadeautjes in komen? Het raam is ongeveer 14 cm. hoog. Een pakket met veel bandjes en kantjes, zoals gebruikelijk zit het allemaal in het pakket

Eskimo's en Kajak Atelier Tintangel

35% Magazijn opruimingskorting
 • Beschrijving

De fanatieke Eskimo’s gaan op reis in hun mooie kano. De ene Eskimo ongeveer 10 cm groot, de andere ongeveer 8 cm hoog en de kajak is ongeveer 18 cm lang.

't Engelenraam Atelier Tintangel

 • Beschrijving

Dit sfeervolle raam is ongeveer 25 cm. hoog en uitgevoerd in winters ecru en lichtblauw vilt. Het is versierd met hartjes en twee kerstbomen. Natuurlijk kan bij een Engelenraam een Engeltje niet ontbreken. Ook hier is gebruik gemaakt van het hartjes motief om haar te versieren. De jurk is onderaan in stervorm gemaakt. Het haar is gemaakt van prachtige krullende Wensleydale wol. Maakt het tafereel kompleet met kaarsjes een geef het bijvoorbeeld een plekje voor het raam. Nu maar hopen op een winterse achtergrond.

Herfstwandeling Atelier Tintangel

35% Magazijn opruimingskorting
 • Beschrijving

Twee popjes die samen een herfstwandeling maken. Flinke wind zorgt ervoor dat de capes van sprookjesvilt opwaaien.

Fladderles Atelier Tintangel

 • Beschrijving
Drie schattige vlinderachtige popjes houden een vangnetje op. Prille kleine vlinders hebben hun eerste fladderles en het netje kan ze opvangen als het nog even niet zo goed lukt. De vleugels en de vlindertjes zijn gemaakt van sprookjesvilt.